МДЛ „Бодилаб“ предлага Бърз тест за качествено откриване на кръвни антитела IgG + IgM срещу COVID-19.

МДЛ „Бодилаб“ предлага Бърз тест за качествено откриване на кръвни антитела IgG + IgM срещу COVID-19.

За целта си запишете предварително час на телефони:

044 66-27-25 ; 0877 028 466

Изследването е подходящо за скрининг на пациенти със съмнения за инфекция с Ковид-19. /Covid-19/ или т.нар.”корона вирус”. То дава информация в две посоки – дали сте преболедували вируса или дали в момента развивате инфекция към вируса. Този тест е тип „касета“ и наподобява тестовете за бременност. Резултат до 20 минути.

“ IgG” и” IgM “ са съкращение съответно на термините Имуноглобулин М и Имуногобулин Г и по тяхната наличност в кръвта се съди дали инфекцията е стара или присъстваща/ настояща/ . По данни на производителя тестът е с чувствителност и достоверност над 97%.

Тестът е особено показателен за втората половина на заболяването, когато вече в тялото е започнала “антитяловата” продукция. При настъпила вирусна инфекция първо се синтезират в телата ни имуноглобулини от клас IgM . Това става няколко дена след началните симптоми на болестта или поне седмица от контакт с болен от корона вирус /межу 7 и 10 дни от установяване на контакта /.На по-късен етап се синтезират имуноглобулините от клас „IgG”/ около 20 дни след контакта /.

Така общо казано образуването им се случва най – рано 10 -14 дни от старта на инфекцията. Ако тестът се направи по-рано , може да покаже фалшиво отрицателен резултат. Тоест може да се пропусне сигурност.

Затова Ви съветваме или да изчакате образуването на антитела в тялото Ви и да направите един допълнителен тест по- късно. Препоръчва се извършването на два теста през период от 15-20 дни за 100% валиден резултат.

Цената на 1 тест е 26 лв.

Ние, в МДЛ“ Бодилаб“‘ се стараем помогнем в борбата с епидемията, защото колкото повече хора се тестват, толкова е по-добре за всички нас като общество.

Използването на тестовете е одобрено от регулаторните органи в ЕС и е включено в препоръчаните от Световната здравна организация.

Цената е около десет пъти по-ниска от тази на тестовете за PCR. Двете методики обаче / бърз тест и PCR тест / са съвсем различни и детектират две коренно различни неща. PCR засича самата вирусна частица в кръвта, а бързият тест засича “имуноглобулини” – антитела срещу вируса.

Изследването няма да бъде анонимно и ще се извършва само след предоставяне на лична карта. Положителните резултати ще се докладват на РЗИ-гр. Сливен, от чиято компетентност са следващите мерки.

Благодарим Ви за разбирането! Бъдете здрави!