Новини

Компютърна нервно мускулна рехабилитация с HUBER 360 -за втори път в България и единствена в региона на град Сливен !!

МЦ Лайф“ град Сливен разполага с технологията Huber 360 – първият рехабилитационен симулатор в света, съчетаващ диагностика и рехабилитация в едно, няма друг аналог. Той представлява най – висок клас уред за невромускулна рехабилитация и е единствен за град Сливен и региона. Тази уникална технология позволява едновременна терапия на физическите и когнитивните умения на пациентите с непозната до този момент ефективност. Това е нова технология висок клас, посветена на извайването на Вашето тяло и силует. За да се анализира статуса Ви се правят тестове за баланс, мобилност, сила и координация. След анализ се започва работа върху слабите Ви места.

HUBER 360 съчетава с себе си няколко уникални технологии :

 1. триизмерна моторизирана платформа:
 2. вградени сензори в платформата и ръкохватките,
 3. вградени рехабилитационни програми, съставени от най-добрите специалисти в света и потвърдени от научни изследвания.

Рехабилитацията с HUBER 360 включва четири групи упражнения:

 •  Раздвижване и стречинг – автоматизираната платформа повишава подвижността на ставите във всички равнини. Упражненията за динамична корекция на стойката позволяват прецизен контрол за максимален стречинг. Всичко това води до бързо намаляване на болката.
 •   Динамична сила – упражненията за подобряване на динамичната сила използват платформата и вградените сензори за максимално точни движения и оценка на приложената сила. Това позволява точно таргетиране на рехабилитираните мускули, което води до много бързо възстановяване на мускулния обем. Упражненията с HUBER 360 са ефективни както за повърхностни така и за дълбоки мускули.
 •  Баланс и стойка –упражнения със статична и динамична платформа спомагат за обективно определяне на стойката. Баланс игри работят активно и ангажиращо с пациента за корекция на патологичните състояния.
 •  Активно съпротивление – динамични упражнения адаптирани към състоянието на пациента увеличават неговото активно съпротивление. Кратки високоинтензивни упражнения за по-бързи резултати.
 •  Подобряване на кардиокапацитета на пациента и промяна на BMI.
 •   Вградени диагнози позволяват на HUBER 360 да покрива 90% от най-често срещаните патологии

 HUBER 360 разполага с новата Multiaxis моторизирана платформа. Той е оборудван със силови сензори, вградени в платформата и дръжките. Обучени от здравен специалист, пациентите ще работят безопасно както по физически, така и по когнитивни умения: това е невромускулната рехабилитация. След като мобилността и гъвкавостта бъдат възстановени на HUBER 360, пациентите могат да се включат в програма за здравен спорт за поддържане и подобряване на тяхното здраве.Биомеханична мобилна нестабилна платформа Huber 360 e първият рехабилитационен симулатор в света, съчетаващ диагностика и рехабилитация и Няма аналог!
Разполага с нова патентованa технология на френската компания LPG Systems. Концепцията се основава на комбиниране на концепциите за баланс, координация и обща тренировка на тялото.

Предлагани Диагностични тестове Huber 360:

 • Тест за стабилност (тест Romberg)
  • Тест за баланс (стойте на един крак)
  • Тест за ходене (тест Fukuda)
  • Тест за ограничения на устойчивостта
  • Тест за ограничения за мобилност
  • Изпитване на якост
  • Тест за координация
  FOS и контрол:
  • Напълно интегрирана система за анализ и диагностика
  • Инструмент за анализ на снимки и видео
  • Свързване с Huber 360 през Wi Fi
  • Изпращане на анализ директно до PDF
  • Създаване на ваши собствени програми и менюта
  • Huber 360 Дистанционно управление
 • Отдалечено показване на процеса на обучение

Предимства на Huber 360 MD:
• подобряване на координацията на мускулните движения, главно постурални (определя се от времето, през което пациентът заема ротационната платформа в зеления сегмент, до общото време на процедурата);
• подобрява настроението, тъй като процедурите се изпълняват в конкурентна игра (самоконтролиращият се състезател се състезава с процент „хит“ на целта на сензорния екран);
• увеличаване на аеробно-анаеробните натоварвания върху тялото с контролирано увеличение на енергийните разходи (изчислени от импулсната динамика и системата за потребление на килокалории „POLAR“);
• активира микроциркулацията в резултат на физическа активност;
• оптимизира мускулния баланс на тялото, както в покой, така и в движение във всички равнини и подобрява вниманието на пациента.

Индикации за използване на метода:

 • болест и увреждане на опорно-двигателния апарат (консолидирани костни фрактури, остеоартрит, деформиращ рамото scapulohumeral периартрит, бурсит, теносиновит, тендинопатия, артрит) и периферната нервна система (увреждане на периферните нервни стволове, невропатия, остеохондроза със синдром на коренчевата система, лумбаго, междупрешленните хернии, синдром на тунелна dorsalgia);
  • сколиоза;
  • Синдром на Osgood-Schlatter;
  • болест и увреждане на кожата и нейните производни (акне, алергичен дерматит, онихомикоза лихен планус, белези);
  • състояние след колянна и тазобедрена артропластика;
  • козметични дефекти (стрии, липодистрофия (целулит)).

 Huber 360 е предназначен за:
• Пациенти, нуждаещи се от рехабилитация
• Възрастни хора (адекватна физическа активност без риск за здравето)
• Хората, които са със заседнал начин на живот
• Лица, страдащи от затлъстяване (загуба на тегло, повишен метаболизъм, осигуряване на осъществима и ефективна физическа активност)
• Спортисти (подобряване на функционалните свойства на мускулите и ефективността на движенията)
• Моделиране на фигура, изгаряне на мазнини в различни части на тялото

Можете да си запишете час за извършване на Компютърна нервно мускулна рехабилитация с HUBER 360 на телефони:044/640054; 044/640077 и 0876716144.

Ще се радваме да ни посетите и на място на адрес: гр. Сливен ул. „Лъдженска“ 1В

/До централната приемна на клинична лаборатория „Бодилаб“ на ул.“Лъдженска“/

 

„Лечение чрез движение! За какво ни помага кинезитерапията?” – интервю с Иван Иванов, старши рехабилитатор в МЦ “Лайф”Сливен

Липса на физическа активност…. Проблеми с гръбначния стълб и кръста… Болки и травми, причинени от стрес, погрешното прилагане на упражнения, неправилна стойка, физическото претоварване….Всеки от нас се е сблъсквал с поне едно или няколко от тези състояния, характерни за съвременния начин на живот. Съвкупността от стрес и нездравословни навици ни водят към едно цялостно нездравословно поведение, чиито последици са различни за различните хора, понякога много болезнени и могат да доведат до загуба на гъвкавостта на мускулатурата и правилната стойка на тялото. Като прибавим и нарастващия процент на застаряващото население в България, не е никак изненадващо, че броят на хората с нарушени функции на опорно-двигателния апарат непрекъснато нараства.
Кинезитерапия произлиза от „kinesis“ – движение и „therapy“ – терапия и буквално означава лечение чрез движение. Това е самостоятелна медицинска дисциплина, опираща се на опита и постиженията на всички останали медицински сфери.
Г-н Иван Иванов е старши рехабилитатор в  МЦ“Лайф“ с над 15 години опит и професионални интереси в областите хронична и остра болка в гръбначния стълб, травми и възпаления на долни и горни крайници, спортни травми, лечение на главоболие. Специалист е в следоперативното възстановяване на опорно-двигателния апарат.
Завършил специалност “Медицинска рехабилитация – кинезитерапия” в Медицински колеж град Става Загора. Работил е и няколко години в Специализирана болница за рехабилитация –филиал гр. Павел баня.
Систематизирано с няколко думи той е човекът, който работи с желание и винаги обръща необходимото внимание на пациентите. Те споделят, че той не само облекчава, но и лекува съществуващите проблеми. Определят го като много добър терапевт с богат професионален опит и прекрасно отношение и че без колебание биха го препоръчали на нуждаещите се.
Задаваме на г-н Иванов няколко въпроса:
В: Здравейте, г-н Иванов, Благодарим Ви, че се съгласите да ни отделите от времето си с цел да Ви зададем няколко въпроса свързани с Вашата специалност. Може ли движението да разболее? Оказва се, че независимо от нашата възраст ние никога не сме подготвени за внезапната болката, получена при спортни травми , на работа или в ежедневието
О: Да, така е. Но нека да отговоря на въпроса Ви с въпрос. А да не би обездвижването да не убива?! Много заболявания са провокирани именно от него, но ние не си даваме сметка за това. Говорим за здравословен начин на живот, но подценяваме движението. А именно чрез него подтикваме всички възстановителни сили в организма си. Да не забравяме, че прогресът се изразява именно в малките стъпки – да изкачим стълбите в блока до апартамента си вместо да ползваме асансьор, да се разходим в парка пеша, да покараме колело или да направим кратка разходка в планината. Разбира се, всеки организъм е различен и именно ролята на кинезитерапевта е да оредели вида на „лекуващото, полезно движение“, което би ни възстановило по-бързо.
В: Как гледате на своята професия? Какво бихте искали да кажете на хората във връзка с нея?
О: Никога не забравям, че всеки пациент е един различен свят, всеки има своята история. Макар и различни, това, което обединява всички е, че те ме търсят за помощ, съвет и лечение. Аз се чувствам отговорен пред тези техни очаквания. Но и не само към тях. Отговорен съм и към семействата им, които също се тревожат за здравословното състояние на своя близък. Същевременно има и друг чисто психологически нюанс, при който пациентите крият от своите близки реалното си състояние с цел да не ги притесняват. Затова трябва да съм много внимателен и отговорен. Професията ми е свързана с каузата на моя живот, а именно да бъда полезен на хората.
В: Как точно действа кинезитерапията на практика?
О: Всички системи в човешкия организъм се контролират от вегетативната нервна система. За една секунда тя контролира 43 триолиона процеса. Всяко заболяване е израз на някакъв дисбаланс и именно тук идва главната роля на кинезитерапията – внимателно да изпраща сигнали до вегетативната нервна система с цел правилната й „настройка“. Най – правилния начин е да й се въздейства на определени зони. Действа се в определена последователност. Прилагат се реални клинични достижения и апаратура с цел да се повлияе на съкращението на мускулните влакна и тяхното влияние на опорно – двигателния апарат. Всичко това е строго индивидуално, разбира се. Постепенното обучение в правилните движения дава добри резултати като пациента ги възприема положително, с чувство на релакс и облекчение. Искрено вярвам, че чрез кинезитерапия могат да се постигнат невъобразими неща!
В: За кои заболявания е подходяща кинезотерапията?
О: Заболяваванията, при които можем могат да бъдат групирани в няколко направпения:
I: Ортопедични:
 • фрактури ( счупвания на кост или кости );
 • луксацио ( изкълчване );
 • дископатия;
 • дискова херния;
 • гръбначни изкривявания;
 • възстановявания след скъсвания на сухожилия, мускули, лигаменти ( предни кръстни връзки, връзки с всяка една става ), ставни капсули, менисци;
 • Тендинити, тендовагинити, инсреционит, импийджмънт, адхезивен капсулит, периартрит и др.
II: Ревматологични:
 • Коксартроза, гонартроза, спондилоартроза, остеохондроза, спондилолистеза, латерален епилокондилит ( тенис лакът ), голф лакът, и други.
III: Неврологични:
 • ИНСУЛТ, Множествена склероза ( МС ), Паркинсон, мускулна дистрофия, радикулит, неврит, диабетна полиневропатия.
В: Как може пациент да се свърже с Вас? Разкажете ни повече за МЦ“Лайф“Сливен.
О: За мен е чест и привилегия да бъда част от екипа на МЦ“Лайф“ град Сливен.
Намира се на ул.“Лъдженска 1“В . / www.life-sliven.bg /
В него екип от специалисти ще Ви помогне за всички онези болезнени проблеми, които животът ни поднася след контузия, злополука, болест, спортни травми при деца и възрастни. Центъра предлага всички процедури на физиотерапията и кинезитерапията. Оборудван с апаратура на американската фирма „Чатануга“ и други водещи европейски производители. В центъра се осъществява и водолечение.
—————————————————————————————————————–
Г-н Иванов знае, че за да бъде добър, непрекъснато трябва да надгражда своите умения и знания. Ето защо, според него, добрият рехабилитатор не спира да се информира, да търси и да учи за новите тенденции в своето амплоа.
Той обяснява всичко на пациента си, образова го и му говори разбираемо, защото не го възприема като поредния медицински случай.  Не се уморява да дава конкретни указания и насоки, да предлага последващо лечение и да обяснява всички предстоящи стъпки и процеси, за да помогне на пациента си за да се почувства максимално комфортно и спокойно. Споделя, че не се нуждае от реклама. Знае, че добрите резултати се предават от уста на уста.
Иван е търпелив и знае, че не е единственият с трудности в своето ежедневие. Затова , с хубавата си усмивка се опитва да поддържа позитивизма в отношенията си с пациентите. Той се съсредоточава единствено върху това, което ще подобри тяхното състояние.
Ако желаете да си запишете час при него, можете да го направите на телефон :
0876/716-144 или на място в МЦ“Лайф“ гр. Сливен ул.“Лъдженска“ 1В.

Празнично работно време на Приемна регистратура за клинични и вирусологични изследвания Нова Загора към МЦ “Лайф” -Сливен

Работно време във връзка с предстоящите Великденски празници!

Уважаеми пациенти,

Съобщаваме Ви работното ни време във връзка с настъпващите празнични дни в края на месец април 2022 на приеманата ни регистратура в град Нова Загора.

За Ваше удобство, тя ще работи абсолютно всеки ден ( 22, 23, 24, 25 април ) от 8 до 14 ч. Във всички останали дни сме с нормално работно време от 7.30 до 16 ч.

Можете да ни откриете на адрес: гр. Нова Загора ул. ‘Петко Енев” 29  ( до светофарите ). Тел:0876711825

Доверете се професионализма ни! Вашето здраве е наш приоритет!

МЦ”Лайф” Ви  пожелава щастлив Великден с любимите хора!

Великден 2022 – Работно време на Клинична лаборатория “Бодилаб” към МЦ”Лайф – Сливен”

Работно време във връзка с предстоящите Великденски празници на МДЛ “Бодилаб” част от МЦ”Лайф” – гр. Сливен!

Уважаеми пациенти,

Съобщаваме Ви работното ни време във връзка с настъпващите празнични дни в края на месец април 2022 г..

Клиничната лаборатория ще работи  всеки  ден ( 22, 23, 25 април ) от 8 до 14 ч.  Единственият почивен ден ще бъде 24 април 2022 / неделя /. Във всички останали следващи делнични дни сме с нормално работно време от 7.30 до 18 ч. За повече информация можете да ни откриете: Град Сливен ул. „Лъдженска”1В 

Телефон : 

телефон : 044 66-27-25 ; мобилен: 0877 028 466
Доверете се професионализма ни! Вашето здраве е наш приоритет!

МЦ”Лайф” Ви  пожелава щастлив Великден с любимите хора!

Работно време във връзка с предстоящите Великденски празници на Вирусологичната лаборатория към МЦ”Лайф-Сливен”

Работно време във връзка с предстоящите Великденски празници!

Уважаеми пациенти,

Съобщаваме Ви работното ни време във връзка с настъпващите празнични дни в края на месец април 2022 г..

Вирусологичната лаборатория ще работи абсолютно всеки ден ( 22, 23, 24, 25 април ) от 8 до 14 ч. Във всички останали дни сме с нормално работно време от 7.30 до 18 ч. За повече информация можете да ни откриете: Град Сливен ул. „Лъдженска”5 / точно срещу Централната регистратура на “Бодилаб” на ул. Лъдженска” /

Телефон : 0877 / 02-84-74     +    044 / 64 – 00 – 77

МЦ”Лайф” Ви  пожелава щастлив Великден с любимите хора!

 

 

МЦ „Лайф-Сливен“ ООД сключи договор за работа с НЗОК за вирусологични изследвания при следните заболявания и причинители: морбили, рубеола, вирусни хепатити А, B, C.

Ново! Вирусологична лаборатория на МЦ „Лайф-Сливен“ ООД сключи договор за работа с НЗОК за специализирани серологични вирусологични изследвания при следните заболявания и причинители: морбили, рубеола, вирусни хепатити А, B, C.
Личният лекар може да издава направления за посочените изследвания – по преценка за необходимост. Пациентът заплаща единствено само потребителска такса за вземане на кръвна проба за изследването чрез венепункция.
05.01. аnti HIV ½ (СПИН)
05.02. аnti Rubella IgM (рубеола)
05.03.аnti Morbillivirus IgM (морбили)
05.04. аnti HAV IgM (хепатит А)
05.05. HBsAg(хепатит тип В)
05.06. аnti HCV(хепатит тип С)
05.07. аnti-HBc IgM (хепатит тип В)
05.09. аnti Rubella IgG (рубеола)
05.10. anti-HBeAg(хепатит тип В)
02.07.RPR (реагини при сифилис)
Освен това във Вирусологична лаборатория на МЦ „Лайф-Сливен ООД“ срещу заплащане се извършват серологични изследвания за доказване на: ротавируси, грипни вируси типове А и Б, хламидии, Клостридиум дифициле и други инфекциозни причинители.
Вирусологичната лаборатория към МЦ“Лайф“ можете да откриете на адрес:
Град Сливен ул. „Лъдженска”5 / точно срещу Централната регистратура на “Бодилаб” на ул. Лъдженска” /
Телефон : 0877 / 02-84-74
044 / 64 – 00 – 77
Работно време:
От понеделник до петък от 7.30 до 18.00 ч.
Събота и неделя от 08.00 до 14.00 ч
Може да бъде изображение с 2 души и текст, който гласи 'Life MEDICAL ÛEDIALSG ME SUPPORT CENTER MEDICAL SUPPORT CENTER Life BиpycoлorиR'

Единствено “МЦ Лайф” предлага ново специализирано PCR изследване, което разграничава различните варианти на коронавируса .

Ново за град Сливен!
Единствено “МЦ Лайф” предлага ново специализирано PCR изследване, което разграничава различните варианти на коронавируса .
Новият тест може да определи дали положителната проба на пациента от взетата му проба за PCR тест е Omicron, Delta, ALPHA, BETA и др. вариант на вируса.
Цената на PCR теста е 75 лв. Възможно е да се комбинира и с направление по Здравна каса, но с минимално допълнително заплащане от страна на пациента за самото диференциране в размер на 15 лв.Резултатът ще излиза в рамките на деня.
Уточнението с какъв вариант на вируса евентуално е заразен, пациента може да види в резултата от PCR теста си както и на място , така и през онлайн системата за достъп до резултати на сайта www.bodylab-bg.com.
Повече информация за PCR тест с детекция на вариант на COVID-19 можете да получите във всички приемни регистратури на МЦ”Лайф”Сливен, във вирусологичната лаборатория на ул.”Лъдженска”5,  както и на телефони:
0877 / 02-84-74 ,        044 / 64 – 00 – 77,       044 66-27-25 ,     0877/02-84-66

Медицински център “Лайф” честити на своите пациенти и гости на град Сливен настъпващите светли Коледни и Новогодишни празници!

Рождество Христово е време на съкровена духовна радост, тихо щастие и усещане за благодарност. Това е време на равносметка, в което трябва да се научим да бъдем признателни за всичко, което имаме и което не трябва да приемаме за даденост.

Необичайната пандемична обстановка обърка нашите приоритети и ни посочи, кое е най – важното от тях, а именно здравето.

Благодарим Ви, че избрахте да бъдете наши пациенти през изминалата година. Ние обещаваме да продължим да работим всеотдайно, рамо до рамо с Вас в осигуряване на пълноценна грижа за Вашия здравословен статус.

С пожелания за крепко здраве и хармонични дни, екипът на МЦ”Лайф” сърдечно Ви поздравява с настъпващите Коледни и новогодишни празници!

Нека всичко, което смущава умовете и сърцата Ви, да остане в изтичащата 2021-ва година!
Желаем Ви настъпващите светлите празници да донесат на Вас и Вашите семейства топлина, любов и здраве!

Нека благословението на родилия се Господ да бъде върху всички нас!

Обичайте и бъдете обичани!

Нека Коледната приказка влезе и във вашия дом и сбъдне най-съкровените Ви мечти!

Успешна Нова 2022-ра година!

С уважение :
Медицински център “Лайф”

Coronavirus PCR тест “Промоция” от МЦ”Лайф”- Сливен, който ще работи във всички празнични дни декември 2021 / януари 2022

Медицински център “Лайф” Сливен обавява нова, още по-ниска цена на PCR тест от 20.12 до 20.01. по случай увеличения брой пътуващи граждани в страната и в чужбина по време на Коледните и Новогодишните празници.

На място се издава Цифров сертификат на ЕС / EU Digital COVID certificate с QR код за пътуващи за страни от Европейския съюз, както и Медицински сертификати на английски език за страни извън ЕС.

Резултатите за PCR се получават в рамките на работния ден (* В зависимост от момента на Вашето посещение в лабораторията)
Можете да ги проверите и онлайн чрез индивидуално потребителско име и парола на нашия уебсайт:
www.bodylab-bg.com

Защо Ви е нужно да се тествате за COVID-19?

 • За да ограничите разпространението на вируса;
 • Необходимост от сертификат за пътуване извън България;
 • Известно Ви е, че сте контактни на болен;
 • Искате да предпазите своите близки и др.
 • Ако имате изразена симптоматика;
 • РАБОТИМ С НЗОК.
Работното време на “Вирусология” също е изключително удобно: На Ваше разположение сме по време на всички празнични дни без 25.12 и 01.12.
Декември 2021 г.
24.12 . – 8.00 – 14.00 ч.
25.12. – Почивен ден
26.12. – 8.00 – 14.00 ч.
27.12. – 8.00 – 14.00 ч.
28.12 – 8.00- 14.00 ч.
29.12. – 7.30 – 18.00 ч.
30.12 – 7.30 – 18.00 ч.
31.12 . – 7.30 – 18.00 ч.
Януари 2022 г.
01.01 – почивен ден
02.01. -8.00 – 14.00 ч.
03.01. -8.00 – 14.00 ч.
За да се възползвате от промоционалната цена на PCR тестове, можете да се свържете с нас на някой от следните телефони:
Телефони за връзка : 0877/028474 , както и 044/640077
Адрес: гр. Сливен ул „Лъдженска”5 / точно срещу Централната регистратура на „Бодилаб”/.
Желаем Ви весели и светли празнични дни!
С грижа за Вас: Екипът на МЦ”Лайф”Сливен