Новини

Най-съвременни молекулярни и генетични изследвания в „Бодилаб“ и МЦ „Лайф“ – гр. Сливен в партньорство с NM Genomix

Най-съвременни молекулярно-генетични изследвания в сферата на  пренаталната диагностика, психиатрията, онкологията, здравната профилактика и други области, вече са част от портфолиото на  МДЛ „Бодилаб“ и Медицински център „Life“ – гр. Сливен.

Като следствие от постоянния ни стремеж да предоставяме на своите пациенти иновативни и висококачествени медицински услуги, вече можем да предложим нови, по-добри решения за здравето, базирани  на генетични изследвания. Компанията NM Genomix е лидер в предлагането на тестове за персонализирана медицина и повече от десетилетие прави достъпни за българските пациенти иновативни генетични изследвания, разработени от високотехнологични лаборатории в Европа и САЩ.

Сред изследванията, които можете да направите в МДЛ “Бдилаб“ са:

 • Пренатест (Prenatest)- неинвазивен пренатален тест за установяване на генетични аномалии при плода, приложим от ранен етап на бременността. Тестът е точен (99.8%), безопасен (неинвазивен, взима се кръвна проба от майката) и надежден (анализира се директно ДНК на бебето). Предлага се в пакети с покритие от единични хромозомни аномалии до пълен хромозомен анализ;
 • Бейби Некст (Baby Next) -скрийнинг за новородени, анализиращ 220 гена за 222 генетични заболявания, които, при навременно откриване, подлежат на лечение или повлияване чрез медикаменти, промени в хранителния режим и други терапии;
 • Онко Дийп (Onco Deep), Онко Риск (Onco Risk), хистопатология в Германия – онкологично портфолио от тестове за установяване на генетична предразположеност към ракови заболявания, за потвърждаване на диагноза или избор на най-подходяща таргетна и/или химиотерапия;
 • Джен Про (Gen Pro) – фармакогенетичен тест за намаляване на процеса проба-грешка в назначаването на терапия на пациенти с психиатрични диагнози;
 • Тест за измерване на дължината на теломерите – установява биологичната възраст на организма като своеобразна молекулярна оценка на общото здравословно състояние;
 • Грижовно ДНК (Mindful DNA) – тест за установяване на по-висок риск от отключване на различни групи заболявания и персонализирани препоръки за превенция на база на установения риск.

Отрийте пълната гама генетични и молекулярни изследвания и попитайте нашите специалисти на място в МДЛ „Бодилаб“ на адрес: гр. Сливен  ул.“Лъдженска“1-В. телефони:044/66 27 25 и 0877 02 84 66., както и на сайта ни – www.bodylab-bg.com

МБЛ”Бодилаб” откри нова приемна регистратура в МЦ”Св. Иван Рилски” / До Окръжна Болница – гр. Сливен/. Адрес: гр. Сливен ул. “Криволак”9

Скъпи съграждани,

МДЛ “Бодилаб“ отвори нова приемна регистратура в МЦ „Св. Иван Рилски“ , находяща се на ул. „Криволак“ 9. Тя е в непосредствена близост до Кардиологичен център „Инакор“ и  на около 100 метра от Окръжна болница – гр. Сливен.

Удобната локация и високо квалифицираните специалисти ще задоволят и най – високите изисквания в сферата на клиничните лабораторни изследвания.

Лабораторията разполага със съвременна апаратура като можете да получите Вашите резултати от изследвания същият ден  на място или чрез проверка онлайн в нашият сайт. Имаме сключен договор с НЗОК.

Натрупаният с годините опит от „Бодилаб“ ще продължи да защитава Вашето доверие!

Очакваме Ви! Телефон за връзка в новата приемна регистратура: 0876 /71  18 31

Работно време:  От понеделник до петък:

07.30 – 16.00 ч.  Почивка : 12 – 12.30 ч.

Събота – Пациенти се обслужват в Централната ни приемна на ул. „Лъдженска“ 1- В от 08.00 до 14.00 ч. Неделя – почивен ден!

н

 

Пренатест „ СТАНДАРТ“ – Спокойствие за Вас и бебето Ви!

Пренатест „ СТАНДАРТ“ – Спокойствие за Вас и бебето Ви!

Ако искате да бъдете сигурна по време на своята бременност, възползвайте се от пренатест “Стандарт”. Той дава изчерпателна информация за хромозомите на плода Ви, без риск от спонтанен аборт, който е налице при инвазивна процедура, само чрез кръвна проба от майката!

“Пренатест” е надежден и безопасен пренатален тест за установяване на най-честите генетични аномалии при бебето още от най-ранна бременност.
Генетично изследване се извършва се в една от най – престижните германски лаборатории Lifecodexx – Германия.
Пакаетът Пренатест “Стандарт” включва:
– Пол на плода;
– Откриване с абсолютна доказуемост на Синдром на Даун, Синдром на Едуардс и Синдром на Патау.
– Приложим още в 9 – та гестационна седмица!
– Напълно безопасен – взима се кръвна проба само от майката!
– Точността на анализа е 99.8% и се извършва в лаборатория „Lifecodexx“ – Германия!

Радвайте се на спокойна бременност!
Заявете Вашият пренатален тест чрез записване на удобен за Вас час в МДЛ „Бодилаб“ гр. Сливен ул. Лъдженска 1 – В.
Телефон 044/662725
Мобилен телефон: 0877 / 028466
Имейл : bodylab@abv.bg

„Пренатест Смарт“ -Разумният избор на бъдещите майки!

МДЛ “Бодилаб” представя: Пренатест СМАРТ!
 
„Пренатест Смарт“ -Разумният избор на бъдещите майки!
 
Генетично изследване извършващо се в една от най – престижните германски лаборатории се предлага в гр. Сливен единствено от МДЛ „Бодилаб“.
 
–  Предлагаме най-добра цена на пазара на този вид изследване!
–  Първият и най – доказан в България и Европа Неинвазивен пренатален тест за откриване на Синдром на Даун и точно доказване на плода на бебето !
   Пренатест СМАРТ е Вашият категоричен генетичен отговор за наличието или не на Синдром на Даун на плода по         време на Вашата бременност. Синдромът е най – често срещаната генетична аномалия в съотношение 1:700.
– Приложим още в 9 – та гестационна седмица!
– Напълно безопасен – взима се кръвна проба само от майката!
– Точността на анализа е 99.8% и се извършва в лаборатория „Lifecodexx“ – Германия!
– Над 4000 български семейства се довериха на сигурността на „Пренатест Смарт“
– Резултат в рамките на 7 работни дни!
 
Радвайте се на спокойна бременност!
Заявете Вашият пренатален тест чрез записване на удобен за Вас час в МДЛ „Бодилаб“ гр. Сливен ул. Лъдженска 1 – В.
Телефон 044/662725
Мобилен телефон: 0877 / 028466
Имейл : bodylab@abv.bg

МДЛ „Бодилаб“ предлага на своите пациенти и най-съвременните генетични изследвания !

МДЛ „Бодилаб“ предлага на своите пациенти и най-съвременните генетични изследвания !

Най-актуалните генетични и молекулярни изследвания за пренатална диагностика, оптимизация на лечението на психиатрични и онкологични заболявания и превенция на здравето на базата на ДНК анализ  са достъпни за пациентите от Сливен и областта.

Като част от постоянния стремеж да осигури на пациентите най-модерните и иновативни медицински услуги МДЛ “Бодилаб” започва партньорство с „НМ Дженомикс“.  Компанията e лидер във високотехноогичните генетичните генетични изследвания, разработени от най- реномираните лаборатории в Европа и САЩ.

Сред изследванията, откоито можете да се възползвате в МДЛ“Бодилаб“ са:

 1. Неинвазивни пренатални тестове за установяване на генетични аномалии у плода, приложими от ранни срокове на бременността.  Те са напълно безопасни за бебето и майката. Това става чрез изолиране на ДНК материал на плода от кръвна проба, взета от бременната жена. Тестовете са с точност над 99.8% . Те включват широк спектър от аномалии от Синдрома на Даун до пълен хромозомен анализ.
 2. Скрининг за новородени, анализиращ220 гена за 222 метаболитни заболявания, които могат да бъдат повлияни чрез медикаменти на базата на генетичен анализ.
 3. Широк спектър изследвания за превенция, диагностика и избор на терапия при онкологични заболявания чрез анализ на ДНК материал за предразположеност към развитието на ракови заболявания . Прави се индивидуален молекулярен анализ за правилната диагностика и персонализация на лечението.
 4. Фармакогенетични тестове за избор на терапия при психиатрични заболявания чрез ДНК анализ. Те предоставят информация за ген-лекарствени взаимодействия, които изменят стандартно очаквания отговор към най – често приложимите медикаменти в психиатричната практика.
 5. Генетични тестове за подобряване качеството на живот и забавяне процеса на стареене на организма. Тестът определя генетичната предразположеност към няколко групи заболявания, свързани с метаболитните процеси, когнитивната и мозъчна функция  чрез разработване на индивидуален план за превенция.

Отрийте пълната гама генетични и молекулярни изследвания, предоставяни от НМ Дженомикс  на сайта ни :

www. Bodylab – bg.com и чрез специалистите на място  в МДЛ“Бодилаб“ гр. Сливен.

Адрес: централна приемна: гр. Сливен ул. Лъдженска 1 – В. Телефони за връзка: 0877 028466, както и 044/662725

МДЛ “Бодилаб”представя нов диагностичен пакет за скрининг срещу Коронавирус

МДЛ „Бодилаб“ представя нов пакет, който представлява набор от изследвания, които дават информация за състоянието на организма Ви при евентуално заразяване с Коронавирус.
 ПКК – Пълна кръвна картина – с 27 показателя.
 Д – димер (D-dimer)
 ЛДХ – LDH
 C-реактивен Протеин (CRP)
 Феритин (Ferritin)
 SARS-CoV-2 IgG
 SARS-CoV-2 IgM

Цена на пакета: 65 лв.

МДЛ „Бодилаб“ предлага Бърз тест за качествено откриване на кръвни антитела IgG + IgM срещу COVID-19.

МДЛ „Бодилаб“ предлага Бърз тест за качествено откриване на кръвни антитела IgG + IgM срещу COVID-19.

За целта си запишете предварително час на телефони:

044 66-27-25 ; 0877 028 466

Изследването е подходящо за скрининг на пациенти със съмнения за инфекция с Ковид-19. /Covid-19/ или т.нар.”корона вирус”. То дава информация в две посоки – дали сте преболедували вируса или дали в момента развивате инфекция към вируса. Този тест е тип „касета“ и наподобява тестовете за бременност. Резултат до 20 минути.

“ IgG” и” IgM “ са съкращение съответно на термините Имуноглобулин М и Имуногобулин Г и по тяхната наличност в кръвта се съди дали инфекцията е стара или присъстваща/ настояща/ . По данни на производителя тестът е с чувствителност и достоверност над 97%.

Тестът е особено показателен за втората половина на заболяването, когато вече в тялото е започнала “антитяловата” продукция. При настъпила вирусна инфекция първо се синтезират в телата ни имуноглобулини от клас IgM . Това става няколко дена след началните симптоми на болестта или поне седмица от контакт с болен от корона вирус /межу 7 и 10 дни от установяване на контакта /.На по-късен етап се синтезират имуноглобулините от клас „IgG”/ около 20 дни след контакта /.

Така общо казано образуването им се случва най – рано 10 -14 дни от старта на инфекцията. Ако тестът се направи по-рано , може да покаже фалшиво отрицателен резултат. Тоест може да се пропусне сигурност.

Затова Ви съветваме или да изчакате образуването на антитела в тялото Ви и да направите един допълнителен тест по- късно. Препоръчва се извършването на два теста през период от 15-20 дни за 100% валиден резултат.

Цената на 1 тест е 26 лв.

Ние, в МДЛ“ Бодилаб“‘ се стараем помогнем в борбата с епидемията, защото колкото повече хора се тестват, толкова е по-добре за всички нас като общество.

Използването на тестовете е одобрено от регулаторните органи в ЕС и е включено в препоръчаните от Световната здравна организация.

Цената е около десет пъти по-ниска от тази на тестовете за PCR. Двете методики обаче / бърз тест и PCR тест / са съвсем различни и детектират две коренно различни неща. PCR засича самата вирусна частица в кръвта, а бързият тест засича “имуноглобулини” – антитела срещу вируса.

Изследването няма да бъде анонимно и ще се извършва само след предоставяне на лична карта. Положителните резултати ще се докладват на РЗИ-гр. Сливен, от чиято компетентност са следващите мерки.

Благодарим Ви за разбирането! Бъдете здрави!

Kлинична лабороратория “Бодилаб” разполага с бърз /10 минутен/ тест за откриване грипни вируси тип А и Б.

Клинична лабороратория “Бодилаб” разполага с бърз /10 минутен/ тест за откриване грипни вируси тип А и Б. Резултатът от изследването ще бъде готов до 10 мин след взимане на носно – гърлен секрет.
Промоционална цена на изследването : 14 лв.

За целта при първи симптоми на неразпоожение ни посетете на място в Централната лаборатория на “Бодилаб” – гр. Сливен, ул. “Лъдженска” 1В.
Грип / лат. наименование инфлуенца – Influenza / е остро инфекциозно заболяване, представляващо една от най-заразните инфекции. Причинява се от грипни вируси тип А и Б, като усложненията от тях могат да доведат до сериозно заболяване. Грипът има въздушно-капков механизъм на предаване.Ранното откриване на грипния вирус помага за значителното ограничаване на разпространението на вируса и намалява тежестта на грипната инфекция.
Бързите тестове подпомагат и на лекарите във взимането на лечебни терапии за пациентите. Те дават отговор на въпроса далида се предписват специфични антивирусни лекарства, а тези медикаменти иматнай-голям ефект, ако се приложат в първите часове на заболяването.
С промоционалната цена на изследването и даване на резултат до 10 минути, “Бодилаб” доказва, че се грижи за адекватното диагностициране на своите пациенти. За да се изследвате не е нужно направеление от личен лекар и е добре дани посетите в първите часове на неразположение / до 24-48 часа от почустването на неразположение/
Най-честите симптоми на грип включват:

– главоболие; втрисане; повишена температура;мускулни и ставни болки; обща отпадналост, запушен нос, възпалено гърло, кащлица. В някои случаи и разтройство.

Вашето здраве е наш приоритет! Очакваме Ви!

Поради засиленият интерес от Ваша страна  ще можете да се възползвате от 15% намаление при изследване на основни показатели “Биохимия” и “Хематология” и през месец АПРИЛ 2020  г.

За целта не е нужно мед. направение или запазване на час. Просто ни посетете на място в една от нашите 5 манипулационни. Резултатите ще получите още същия ден. Ще имате възможност да ги проверите и по електронен път.

Не забравайте, че профилактиката е най – добрият начин да се погрижите за здравето си!

Честит 15 – годишен юбилей, СМДЛ “Бодилаб”!

На огледалната дата 02.02.2020 година СМДЛ “Бодилаб” гр. Сливен празнува своя 15 – годишен юбилей!

На изискания коктейл, по случай прекрасното събитие,  присъства колектива на лабораторията, както и нейният управител д-р Марианна Кирилова със своето семейство.  Тя благодари на екипа за дългогодишната лоялност  и за факта, че със своят професионализъм те са наистина  Най – добрите !

Пътят към успеха се дължи на много труд,воля и коректност. Затова и пациентите знаят, че могат да се доверят на „Бодилаб“! Доверието е именно ключовият момент в работата с хора. Пациентът трябва да бъде убеден, че  лабораторията, на, която се е доверил, ще положи максимални усилия да се погрижи за неговото лечение чрез прецизни и верни резултати.. Ето защо “Бодилаб” продължава да отстоява лидерството в редоставяне на качествени здравни услуги на територията на град Сливен и град Твърдица.

„Бодилаб“- Вашето здраве е наш приоритет! Честит празник!