MЦ”Лайф- Сливен” предлага безплатен скрининг на всички свои пациенти като част от Националната информационна кампания “Заедно срещу рака на дебелото черво”

МЦ“Лайф- Сливен“ в партньорство с Фондация „Лъчезар Цоцорков“ и „Цибалаб“ стартира :

Национална информационна кампания за скрининг –„Заедно срещу рака на дебелото черво“

 Колко сериозен е проблемът?

Ракът на дебелото черво е втората най-честа причина за смърт от злокачествено заболяване в България. Това е и вторият най-често срещан рак при жените и третият най-разпространен при мъжете в страната. Ракът на дебелото черво е предотвратимо заболяване, ако се установи в ранен стадий. В началните си стадии той няма никакви индикации.  Ето защо редовните скринингови изследвания са изключително важни.

Ракът на дебелото черво може да бъде лечим, ако се открие навреме

Отделете 10 минути и прочетете повече за рака на дебелото черво, рисковите фактори, симптоми, възможностите за скрининг и профилактика, най-често задавани въпроси – на www.testvai.bg  или безплатен телефонен номер 080020280 ( Безплатен национален номер ).

Грижи се за себе си, за да го правиш и за другите – изследвай се безплатно!

Програмата за скрининг обхваща всички лица над 18 години. Няма значение пол и дали сте здравно осигурен. Не Ви трябва направление от личен лекар.
Как да се тествам?

Като партньор на Фондация „Лъчезар Цоцорков“ във всички приемни регистратури на МЦ“Лайф“ ще раздаваме комплекти за безплатно изследване .Пробата за изследване е фецес ( изпражнение) с големина на бобено зърно. Донесете пробата в лабораторията и до края на работния ден ще имате резултат.

Какво представлява самото изследване?

Изследването е имунохимичетен тест за скрити ( или така наречените ОКУЛТНИ ) кръвоизливи и се използва за откриване на кръв в изпражненията, което може да бъдем симптом за различни заболявания, вкл. Рак на дебелото и правото черво. Безплатните комплекти съдържат контейнер за фецес, регистрационна бланка и информационни материали. Можете да ги получите безплатно във всички приемни регистратури на МЦ“Лайф“.

Очакваме Ви във всички регистратури на МЦ”Лайф”, както и в приемните ни регистратури в градовете Нова Загора и Твърдица!———————————————————————————————————————

  • Централна регистратура №1 “Bodylab” с адрес : гр. Сливен, ул Лъдженска 1В, телефон : 044 66-27-25  ; мобилен: 0877 028 466
  • МЦ “Св.Иван Рилски“ / До Окръжна болница /- Град Сливен ул. „Криволак“ 9, Телефон : 0876 / 711 – 831
  • МЦ “ИНАКОР“ / Кардиологичен център /, Град Сливен ул. „Криволак“ 7, Телефон :0877/54 34 20
  • ДКЦ 2, ет. 4 – Град Сливен ул.“Стефан Караджа“ 2, Телефон: 0877 /02 84 68
  • Медицински център – град Твърдица, Град Твърдица ул. „Заводска“ 17, Телефон : 0877 / 54 34 22
  • Приемна регистратура на МЦ”Лайф” в град Нова Загора – ул.”Петко Енев”29, телефон:0876/711-825
  • Микробиологична и Вирусологична лаборатория към МЦ“Лайф-Сливен“  – Град  Сливен  ул. „Лъдженска”5 / точно срещу Централната регистратура на “Бодилаб” на ул. Лъдженска” /, Телефон : 0877 / 02-84-74
Не забравяй! РАКЪТ НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО МОЖЕ ДА БЪДЕ ЛЕЧИМ, АКО СЕ ОТКРИЕ НАВРЕМЕ!
Погрижи се за любимите си хора и се тествай сега безплатно!

 

 

Запишете своя час за изработването на индивидуални ортопедични стелки на 28 и 29 март 2024 г в МЦ”Лайф- Сливен”ООД

На 28 и 29 март 2024 г. гражданите на Сливен отново ще могат да се възползват от възможността за 3D компютърен анализ на ходила, сводове и стойка. Изработка на Индивидуални ортопедични стелки на място, за 10 минути! Партньорката фирма FoodИзползва най-съвременната технология термофит. Стелките се “отливат” директно по стъпалото, като придават изключителен комфорт и освобождават напрежението в краката, кръста и гърба.

Доверете ни се и ще намалите болките и травмите по костно-ставния апарат, често пъти причинени от неправилна стойка. Погрижете се за своето здраве като се погрижите за своите ходила!

За записване на час :0882 70 3000

За Ваше улеснение свободните и заети часове, както и записването на час, може видите тук:

Запазване на час