4 март ( понеделник ) МЦ”Лайф” ще работи с празничен график по повод Националния празник3 март

Уважаеми пациенти,

На 3 март (неделя) отбелязваме нашия национален празник. Честваме 146 години от Деня на Освобождението на България.

За това на 4 март ( понеделник ) работим с празничен график от 08.00-14.00 ч.

Очакваме Ви на следните адреси, на които ще бъдат обслужвани пациенти:

* Централна регистратура „Бодилаб“ на ул.“Лъдженска“1 В;

Телефон за връзка: 0877/028466, както и 044/662725

————————————————————————————————————–

*Микробиологична и вирусологична лаборатория към МЦ“Лайф“ на ул.“Лъдженска“5

Телефон за връзка: 0877/02-84-74

—————————————————————————————————————

*Приемна регистратура на МЦ“Лайф“ в град Нова Загора на ул.“Петко Енев“29

Телефон за връзка: 0876/711-825

!

На 27 и 28 февруари 2024 год. – Изработка на Индивидуални ортопедични стелки на място за 10 минути в Медицински център “Лайф – Сливен”

Здравейте,Сливен!
Отново ще бъдем във Вашия град на 27 и 28.02.2024г.( вторник и сряда ), за да осигурим възможност за 3D компютърен анализ на ходила, сводове и стойка (включително позицията на колене, таз, гръбначен стълб и врат). Изработка на Индивидуални ортопедични стелки на място за 10 минути!
Мобилният ни кабинет ще бъде разположен в МЦ”Лайф-Сливен”ООД (до Централната регистратура на Клинична лаборатория”Бодилаб).Адресът е град Сливен ул.””Лъдженска”1В.Ето и локация:
⏰ Запазете час тук https://footlab.bg/reservations/?date=2023-09-27&location=55 . Може да звъннете на 0886 363344, да ни пишете на Viber, svg@footlab.bg или като ни изпратите на лично съобщение вашите имена и телефон. Ние ще се свържем с Вас 🤙, в първия удобен момент.
Цени:
➡ 3D компютърен анализ – 40лв.
➡ Индивидуални ортопедични стелки от №36 до №48 – 165лв./чифт.
➡ Индивидуални ортопедични стелки от №28 до №35 – 150лв./чифт.
⁉ Защо е важно да знаете състоянието на стъпалата, сводовете и стойката си?
👉 Всеки човек се ражда с пълно плоскостъпие, като сводовете му трябва да се оформят до около петнадесетата му годишнина. Изкривяването на стойката на тялото започва от падналите (при децата недоразвити) сводове на стъпалата.
⁉ Как да се самодиагностицирате у дома? Как да разберем дали човекът до нас се нуждае от 3D компютърен анализ?
👉 Нека човекът застане мирно с гръб към Вас, облечен с тениска, къси панталони и бос! Застанете зад него и от около 3 метра погледнете стойката му.
👉 Вижте раменете дали са в една хоризонтална равнина.
👉 Вижте таза и раменете успоредни ли са.
👉 Погледнете дали глезен и пета са в една вертикална линия. Много често при проблем с надлъжните (Медиални) сводове глезените влизат навътре, а петите навън, по-рядко се случва обратното.
👉 Погледнете пръстите на краката. Ако между тях има голямо разстояние, палецът се прибира навътре или кокалчето в основата на палеца (Халукс Валгус) е издадено, то това е следствие от не добре развит или паднал напречен свод.
⁉ Какви са възможните следствия от неправилна стойка?
👉 Болки в стъпалата. Метатарзалгия, халукс валгус, изкривени пръсти на краката, пръсти чукчета, крампи, схващания, шип в петата, чувствителни стъпала, диабетно стъпало, болки в петите.
👉 Болки в глезените. Подуване, оток, болки в ахилесите (възпалени ахилесови сухожилия).
👉 Болки в коленете. Възпалено пателарно (под коленно) сухожилие, износени хрущяли, проблеми с менискус, възпалено илиотибиално сухожилие (щракащо бедро), осгуд шлатер (болки на растежа).
👉 Болки в тазобедрените стави. Износване, възпаление на ишиасния (седалищен) нерв.
👉 Болки в кръста. Болки в гърба. Болки във врата. Блокажи в сакроилиачната става, болки в лумбалната област, износени междупрешленни дискове, протрузии, дискови хернии, кифоза, лордоза, сколиоза, плексит, ошипяване.
👉 Ако имате един или повече от изброените симптоми, Вие със сигурност имате нужда от анализ на ходила и стойка и изработка на индивидуални ортопедични стелки.
⁉ Как може да помогнем ние?
👉 След като направим компютърен 3D анализ, наш специалист ще прецени възможните опции и кои от тях са най-полезни за съответното Ви състояние.
👉 Можем да изработим индивидуални ортопедични стелки на място за 10 минути, които да изправят стойката, като навигират глезена и създадат опора с правилната височина на сводовете.
👉 Наш специалист, може да предложи набор от упражнения, които отнемат около 15 минути на ден, но стимулират по-бързото изграждане на сводовете при децата.
🤝 Доверете ни се и ще намалите болките и травмите по костно-ставния апарат, често пъти причинени от неправилна стойка. Погрижете се за своето здраве като се погрижите за своите ходила!
✅ За ваше улеснение свободните и заети часове, както и записването на час, може видите тук: https://footlab.bg/reservations/?date=2023-09-27&location=55

Медицински център “Лайф – Сливен” предлага нов 6-валентен комбиниран тест за вирусни и инфекциозни заболявания

НОВО ! БЪРЗ КОМБИНИРАН 6 – ВАЛЕНТЕН АНТИГЕНЕН ТЕСТ ЗА ТЕСТВАНЕ ЗА COVID 19, INFLUENZA A/B, RSV, ADENOVIRUS, M.PNEUMONIAE

В разгара на грипа, вирусните заболявания и същевременно циркулацията на COVID-19,  заразените пациенти трудно могат да разграничат от кой вирус боледуват. За това на помощ идват комбинираните бързи тестове, които са надеждни и точни и дават необходимата информация на лекаря какво лечение да приложи.

Медицински център“Лайф – Сливен“предага най – новият 6  – валентен Антигенен (бърз тест) към  от най-честите респираторни причинители, а именно:

  • COVID-19 е остро респираторно инфекциозно заболяване, причинено от SARS-CoV-2. Основните прояви включват висока температура, умора и суха кашлица. Наблюдават се още назален секрет, хрема, болки в гърлото, болки в мускулите и/ или диария.
  • Грипът (Influenza) –( тип А и тип Б ) е заразно респираторно заболяване, причинено от грипни вируси (Influenza virus). Грипните вируси могат да причинят леко до тежко заболяване. Възрастни хора, малки деца и хора с други придружаващи заболявания са изложени на по-висок риск от по-тежко протичане и усложнения. Двата основни грипни вируса тип А и В, циркулират в популацията и се характеризират със своята сезонност.
  • Респираторният синцитиален вирус (RSV) е най-често срещаният причинител на инфекции на долния респираторен тракт при кърмачета и деца. Предава се главно по въздушно-капков път или директен контакт.
  • Адено вирус:  Най-честото заболяване, което се предизвиква от аденовируси е острият фарингит, основно при деца.Вирусите могат да предизвикват още стомашно-чревни разстройства
  • Микоплазма: Микоплазмената инфекция днес се смята за доста разпространена, на нея се падат около 20% от всички случаи на заразяване. Микоплазмата може да се предава от човек на човек при разговор, кашлица, кихане. Тя често предизвиква атипична пневмония –Това е жив микроорганизъм, който има структура, различна от тази на другите патогенни микроорганизми, и затова изисква други методи за лечение.

Вид материал : назален тампон

Резултат : в рамките на 30 минути

За повече информация: тел: 0877/02-84-74.

Адрес на Микробиологичната и вирусологична лаборатория: гр. Сливен ул.“Лъдженска“ 5 / точно срещу Централната регистратура“Бодилаб“/

19 години МДЛ”Бодилаб” – 19 години вярност към пациентите в името на тяхното здраве!

19 години “Бодилаб”!
С 19 -годишен опит МДЛ” Бодилаб” се старае да отговори на Вашите нужди с изключително широка гама от лабораторни изследвания и тестове; внимателно и персонално отношение; модерна апаратура, гарантираща най – висока точност и бързина!
Благодарим Ви за гласуваното доверие, уважаеми пациенти! Ние ще продължим да си поставяме за основна цел най – добрата грижа за Вас!

В световния ден на думата “Благодаря” изказваме благодарности към служителите на МЦ”Лайф”

В световния ден на думата “Благодаря” Ви споделяме един от десетките случаи на благодарност към нашите служители.
Благодарим за положителния отзив на г- жа Коцева за работата на колегите ни от сектор Кинезитерапия и рехабилитация , които са запазена емблема на MЦ” Лайф” за професионално и човешко отношение!
“Браво на колектива!
Отлична подредба, хигиена и обслужване.
Персонал: с всички качества на медицинските изисквания – внимателни, учтиви и състрадателни.
Благодаря им от сърце! В медицинското заведение цари спокойствие и тишина!”

19 успешни години за Медико-диагностична лаборатория “Бодилаб”, Честит рожден ден!

Уважаеми съграждани,
Днес Лаборатория“Бодилаб“ празнува своя 19 – ти рожден ден!
На всички колеги пожелаваме да бъдат здрави, целеустремени и все така успешно и доказано да се радват на доверието на своите пациенти!

Скъпи служители на МДЛ „Бодилаб“ – Вие създадохте еталон за качество и професионализъм, стигащи ежедневно до хиляди пациенти, лекари и здравни заведения!.
Уважаеми пациенти, “Бодилаб” е първата частна местна лаборатория в град Сливен и за 19 години успя да се утвърди като абсолютен лидер в областта на медицинските услуги. Тя разполага с модерна апаратура и с опитен екип от специалисти в областта на лабораторната диагностика. Благодарение на коректното, качествено и бързо обслужване на пациентите, “Бодилаб” спечели оправдано доверието на гражданите на град Сливен. С високата степен на автоматизация и регистриране на пациентите, с отлични вътрешно лабораторни дейности се постига пълен контрол на целия процес от постъпването на заявката за клинично изследване до даването на готовия и достоверен резултат.
Специални благодарности и поздравления и към управителя на МЦ“Лайф“ – д-р Марианна Кирилова, която ни помага да развиваме своята мисия в помощ и с грижа към пациентите и обществото на град Сливен и областта.

Скъпи колеги, През годините на нашето израстване срещнахме множество предизвикателства и само това, че бяхме заедно като екип беше в основата на преодоляването им. Да си пожелаем дълги години успешно развитие, защото нашата ежедневната мотивация са доволните пациенти, които се връщат и избират отново нас! Всичко, което сме постигнали е плод на неуморната работа, вложената енергия и старание в името на Здравето!
Честит празник!